31 Mayıs 2021 Pazartesi

Arda Dılovan IŞIK- Batman Selahaddin Eyyübi Ortaokulu

Çalışkan Arılar 😀












 Arda Dılovan IŞIK- Batman Selahaddin Eyyübi Ortaokulu

Batman Selahaddin Eyyübi Ortaokulu ve İstanbul Cevat Güleç Ortaokulu karışık okul takımı wordwall çalışmalarımızdan geriye kalan fotoğraflarla yapılmış video çalışmalarımız 


Ayşe tarafından hazırlandı 


Nevranur tarafından hazırlandı
Semanur tarafından hazırlandı




30 Mayıs 2021 Pazar

Öğrencilerimizin Proje Değerlendirmelerinden Bazıları 









 

 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


1. 19 - Arda Dılovan Işık
2. Mayıs - Derya Çeltikci 
3. Atatürk'ü - Deniz Sarıpınar
4. Anma - Dilek Civelek 
5. Gençlik - Fadime Çekiç
6. Ve- Aslı Aslım Rabia Çetin
7. Spor - Bahar Yılmaz
8. Bayramı- Deniz Gökpunar
9. Kutlu- Elif Solmaz
10. Olsun- Erdem İncigüz



 Mayıs Ayı e-Dergi Çalışmamız


NİSAN AYI ETKİNLİĞİMİZ



Alphabet for WORDWINNING 

Mart Ayı Wordwall Oyunlarımız 

5. Sınıf wordwall oyunumuz

https://wordwall.net/tr/resource/13808124

6. Sınıf wordwall oyunumuz

https://wordwall.net/tr/result/shareable/a/9aadfb2c92924bfe8277c6d052a9d86e 

7. Sınıf wordwall oyunumuz

8. Sınıf wordwall oyunumuz

https://wordwall.net/tr/resource/13920037  

Mart Ayında wordwall oyunlarımızı oynadık ve sonucunda her bir okulumuzdan birinci gelen öğrencilerimizle Kahoot oyunu oynadık.


Kahoot oyunumuz resimleri



 Kazanan Posterimiz 



Kazanan Logomuz 


 Logo ve Poster Çalışmalarımız 







Proje Üyeleri Haritamız 


Öğrencilerimiz Kendilerini Tanıttılar 

Atabey İslamköy Hacı Yahya Demirel YBO

Muhammed'in çalışması



https://www.youtube.com/watch?v=eHxRwCdxTTQ 













 Okullarımızı Tanıttık 



Okul Tanıtımlarımızdan Bazıları












ÖĞRETMENLERİMİZ











PROJE KURALLARIMIZ


ETWINNING DAVRANIŞ KURALLARI


1. İç mesajlaşma sisteminin kötüye kullanımı


Birlikte çalışmadığınız öğretmenlere çok fazla sayıda mesaj göndermekten kaçının. Bir kullanıcıyla irtibat kurmadan önce: profilini kontrol edin; proje yapmaya uygun olduğunu belirtip belirtmediğine bakın; mesajınızın konuyla ilgili olduğundan emin olun. Çok fazla eTwinci’ye tamamen aynı olan mesajları göndermeyin.


2. eTwinning’in ticari amaçlar için Kullanımı


Platformun ticari amaçlar için kullanımı kesinlikle yasaktır. Herhangi bir şirket, girişimci, etkinlik veya ticari maksatlı yazılım kaldırılacak ve platforma erişimi engellenecektir.


3. Oturumlarda istenmeyen e-postalar (Spam)


eTwinning Live ortak forumlarından binlerce mesaj gönderilir. Mesajınızın, başlığın konusuyla ilgili olduğundan emin olun. Yeni bir gönderi yayınlamadan önce, alakalı başka mesaj olup olmadığını kontrol edin ve bu mesajları cevaplayın. İşbirliğini geliştirmek için, forumları konuyla ilgili bir şekilde yürütmemize yardımcı olun!


4. Kişilerin mesajları hakkında ilgisiz ve uygunsuz yorumlar


Başkasının profilinde bir yorum yayınlarken, bu yorumun kullanıcı için uygun olduğundan emin olun. Yorumlar, bireyler için olmalı ve kullanıcının mesajıyla ilgili olmalıdır. Çok fazla kullanıcıya aynı yorumu yazmayın.


5. Rastgele irtibat istekleri ve proje davetiyeleri


Önceden iletişim kurmadan, eTwinci’lerden irtibat kişiniz olmasını veya projenize katılmasını istemekten kaçının. Listenizde mantıklı ve yönetilebilir sayıda irtibat kişisi olduğundan emin olun. Başkalarının güncellemelerini takip etmek ister misiniz? Bunun yerine onları takip edin.


6. Etkinlik davetiyeleri


Söz konusu meslektaşların katılabileceğinden emin değilseniz, irtibat kişilerinizi düzenlediğiniz etkinliklere davet etmekten kaçının. Okulunuzda düzenlenen etkinliklere yapılan gelişigüzel davetler, istenmeyen posta olarak kabul edilir.


7. Doğrudan tehditler, siber kabadayılık ve taciz


eTwinning, siber kabadayılık ve tacize tahammül etmez. Siber kabadayılık kurbanı iseniz veya birileri sizi tehdit ederse, mesajı raporlayın veya Ulusal Destek Servisinizle irtibata geçin. Platformun diğer üyelerine siber kabadayılık yapan veya onları taciz eden herkes, eTwinning’ten kalıcı olarak men edilebilir.


8. Fikri mülkiyet


Platforma yüklediğiniz içeriklerin herhangi bir telif hakkını ihlal etmemesini sağlayın. Herhangi bir resim, video, doküman veya diğer kaynakları paylaşmadan önce; lütfen bunu yapma hakkına sahip olduğunuzdan emin olun. eTwinning platformu, videolara ev sahipliği yapamaz – videonuzu önce YouTube, DailyMotion veya Vimeo’ya yüklemeniz ve ilgili bağlantıyı eTwinning’e yapıştırmanız gerekmektedir. Telif hakları politikalarına göz atmayı da unutmayın.


9. Kimlik hırsızlığı


Temsil etmediğiniz diğer kişileri veya grupları / grupları, başkalarını yanıltmaya, kafalarını karıştırmaya veya onları aldatmaya yönelik bir şekilde taklit edemezsiniz.


10. Öğrenciler (küçükler)


eTwinning, öğrencilerin gizliliğini ve güvenliğini ciddiye alır. eTwinning Live profilinizde, TwinSpace’de, Gruplarda v.b öğrencilerin resimlerini yayınlamaktan kaçının. Yayınlamanız gereken durumlarda, velilerinin iznini aldığınızdan ve öğrencilerin tanınabilir durumda olmadığından emin olun.


11. Özel bilgiler ve Hassas veriler


Başkalarını ilgilendiren içerikleri yayınlarken dikkatli olun. Kişisel telefon numaraları ve adresler, kredi kartı bilgileri veya diğer özel bilgiler gibi kişisel bilgilerinizi veya diğer eTwin’cilerin kişisel bilgilerini veya özel fotoğraf ve videolarını paylaşmamalısınız. Mesaj yayınlamadan önce her zaman düşünün!

4 Mayıs 2021 Salı

Wordwinning Projemiz

Projemizde Öğrencilerin, günlük hayatta kullanacakları İngilizce Kelimeleri farklı etkinlik ve araçlar kullanarak kolay ve etkili öğrenmeleri amaçlanmaktadır.